2022 FIFA World Cup-kvalifikation

FIFA's seks kontinentale forbund organiserede deres egne kvalifikationskonkurrencer.Alle 211 FIFA medlemsforeninger var berettiget til at deltage i kvalifikationen.Qatars landshold kvalificerede sig som værter automatisk til turneringen.Det asiatiske fodboldforbund (AFC) forpligtede dog Qatar til at deltage i den asiatiske kvalifikationsfase, da de første to runder også fungerer som kvalifikation til AFC Asian Cup 2023.Siden Qatar nåede slutfasen som vindere i deres gruppe, gik Libanon, det femtebedste hold på andenpladsen, i stedet videre.Frankrig, de regerende VM-mestre gennemgik også kvalifikationsfasen som normalt.

Saint Lucia gik ind i CONCACAF-kvalifikationen, men trak sig fra den før deres første kamp.Nordkorea trak sig fra AFC-kvalifikationsrunden på grund af sikkerhedsproblemer relateret til COVID-19-pandemien.Både Amerikansk Samoa og Samoa trak sig før OFC-kvalifikationslodtrækningen.Tonga trak sig tilbage efter Hunga Tonga-Hunga Ha'apai-udbruddet og tsunamien i 2022.På grund af COVID-19-udbrud i deres hold trak Vanuatu og Cookøerne sig også tilbage på grund af rejserestriktioner.

Ud af de 32 nationer, der var kvalificeret til at spille ved 2022 FIFA World Cup, konkurrerede 24 lande ved den forrige turnering i 2018. Qatar er det eneste hold, der får deres debut i FIFA World Cup, og bliver de første værter, der får deres turneringsdebut siden Italien i 1934. Som et resultat, er holdet i 202-turneringen, der ikke er kvalificeret til 202-turneringen. ification fik deres debut.Holland, Ecuador, Ghana, Cameroun og USA vendte tilbage til turneringen efter at have misset 2018-turneringen.Canada vendte tilbage efter 36 år, deres eneste tidligere optræden var i 1986. Wales spillede deres første optræden i 64 år - et rekordstort hul for et europæisk hold, og deres eneste tidligere deltagelse var i 1958.

Italien, de firedobbelte vindere og regerende europæiske mestre, formåede ikke at kvalificere sig til et andet på hinanden følgende verdensmesterskab for første gang i deres historie, og tabte i kvalifikationens play-off semifinaler.Italienerne var de eneste tidligere mestre, der ikke formåede at kvalificere sig, og det højest rangerede hold på FIFAs verdensrangliste til at gøre det.Italien er også det fjerde hold, der ikke har kunnet kvalificere sig til det kommende VM, efter at have vundet det tidligere UEFA-EM, efter Tjekkoslovakiet i 1978, Danmark i 1994 og Grækenland i 2006. De tidligere VM-værter, Rusland, blev diskvalificeret fra at konkurrere på grund af den russiske invasion af Ukraine.

Chile, 2015 og 2016 Copa América vinderne, formåede ikke at kvalificere sig for anden gang i træk.Nigeria blev besejret af Ghana på udebanemål i Confederation of African Football (CAF) sidste playoff-runde, efter at have kvalificeret sig til de foregående tre VM og seks ud af de sidste syv.Egypten, Panama, Colombia, Peru, Island og Sverige, som alle kvalificerede sig til VM 2018, kvalificerede sig ikke til 2022-turneringen.Ghana var det lavest rangerede hold til at kvalificere sig, rangeret som nr. 61.

De kvalificerede hold, opført efter region, med tal i parentes, der angiver endelige placeringer på FIFAs verdensrangliste for mænd før turneringen, ersom foto:

Kvalifikation 1


Posttid: Dec-03-2022